18 Nisan 2014 Cuma

Mİ MADRE - VİNE




Mercimek beni telefonuna "Mi Madre" olarak kaydetmiş. 
17 ve 25 yaş arasında üç kızı olunca insanın ve o kızlarının üçü de farklı ilgi alanlarına sahipse, modadan spora, teknolojiden gündemdeki garip olaylara, sadece Türkiye'de değil dünyadaki pek çok yeniliğe de vakıf oluyorsunuz. Bu yüzden gençlerle ilgili hiç bir şeye hayret edemiyorum desem yeridir. 
Yaşıtlarım içinde Selfie'yi ilk öğrenenlerden biriyim muhtemelen. Geçen yıl asansörde büyük kızımla Selfie çekerken "Bu kadar yakından  kırışıklıklarım çıkıyor sil o resmi." diyerek tepki gösterdiğimi hatırlıyorum. Sonra Beyefendi ile gittiğimiz Kıbrıs seyahatimizde Selfie'nin hasını çekmiştik. 
Her neyse. Ben bu Mi Madre ismini iyi niyetle söyle düşündüm. Büyük kızım telefonunun rehberine "Annecim" diye yazmış, Sapancalı genleri fazla olan mercimek değişik bir şey yapacak ya İspanyolca "Annem" demek istemiş olabilir.
Ah benim iyi niyetli kafam!

Biliyorsunuz akıllı telefonlarda "Vine" diye bir uygulama var. Twitter'ın ücretsiz olarak sunduğu 7 saniyelik video. Artık bu 7 saniye içinde ne yapabilirseniz bunu paylaşıyorsunuz. Bir yıl olmuş bu uygulama çıkalı ama dünyada bir çok fenomeni oluşmuş bile. 
İşte bizim Mi Madre'de bu fenomenlerden biri. İspanyol bir ergen annesini farklı durumlarda çekiyor. Yemek yerken, bulaşık yıkarken, araba kullanırken, evi süpürürken. Fakat bir farkla; anne elma yerken eline vurup elmayı düşürmeye çalışıyor, uyurken yüzüne su döküyor, yemek yerken burnunu sıkıyor. Kısaca anneyi onu doğurduğuna pişman ediyor. Çocuk için evlat olsa sevilmez diyeceğim ama anne sabırlı, ya da artık boş vermiş. 
İşte bu 7 saniyelik videolar en çok paylaşılanlardan biriymiş. Kızım bunları gösterdiğinde kızacak oldum ama birden aklıma geldi. Gırgır adındaki mizah dergisi ile büyüyen bir nesil olarak en sevdiğimiz kahramanlardan bir "Hain evlat Ökkeş'ti." Bu çocuk da Hain Evlat Ökkeş'in 2014 versiyonu ve karikatür değil. 

Şu sıralar mercimeğe mesafeli davranıyorum. Yemek yerken elime vurur mu, sabah benden evvel kalkıp yüzüme su atar mı, diğer videolarda bu çocuk kim bilir neler yapmıştır annesine...
Tırsıyorum...



5 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

:) :)
Bende pek bir şüpheciyim galiba. Belki de hepsi kurgudur. gerçi videoları izleyemedim. görmeden yaptığım bir tahmin, belki de boş bir tahmin.
Ama sizin kızınız yapmaz öyle şeyler, diye düşünüyorum. :)

selma dedi ki...

Videolar açılmadı mı yoksa. Bende açık görünüyor ama.
mercimek yapmaz diye umuyorum. Yazımı okuyup kahkaha attı ama... ):

eymenerdogan dedi ki...

Eğer ''Sapancalı genler'' gerçekten fazla ise, yapar, bilirim.. :)

selma dedi ki...

:)

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Videolarda sorun yok. Sadece ben işyerinde kimisini göremiyorum, görsem de izleyemiyorum. :)