13 Ekim 2014 Pazartesi

YUFKADA KÖFTE


Malzemeler: (5-6 kişilik)  
Yarım kilo orta yağlı dana kıyma.
Bir baş soğan Rendelenmiş veya ince doğranmış
Üç diş sarımsak
Karabiber, pul biber, kekik, biraz tuz
4-5 dal maydanoz
İki yemek kaşığı zeytin yağı
4 yufka

Köftelik malzemeleri iyice karıştırın. Malzemeyi dört yufkaya yetecek  şekilde dörde ayırın.
Yufkayı açarak  malzemeyi her tarafa gelecek şekilde sürün. Rulo halinde sarın. İki parmak genişliğinde keserek tepsiye dik bir şekilde dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde sararak tepsiye dizin. Küçük bir kapta bir kaşık sıvı yağ, bir kaşık su ve bir kaşık salçayı karıştırıp üzerine sürün.

180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Yanında yoğurt ve fırında elma dilim patates ile çok iyi gidiyor.
Afiyet olsun.


3 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Afiyet olsun. :)
pratik ve bir o kadar lezzetli görünüyor.

selma dedi ki...

teşekkürler.
gerçekten de hem lezzetli oldu hem de çabucak yapılıyor.

Sistem dedi ki...

denemek lazım :)