14 Mart 2014 Cuma

SAPANCA'DA SEÇİM HALLERİ


Sağanak yağmura "Hoş bulduk" diyerek geldik Sapanca'ya. 
Annemi yerleştirdikten sonra kuzenimle birlikte meyve almak için çarşıya çıktık. Sokaklar seçim dolayısı ile bayraklar, afişler, resimlerle donatılmış. Bu bayraklardan etkilenip parti değiştiren var mı acaba? Bunların yerine herkesin göreceği bir merkeze afiş assalar ve şöyle deseler ne güzel olurdu:" Biz X parti olarak seçim için kullanacağımız bayrak ve afiş bütçemizle kadın sığınma evine yardım edeceğiz veya çocuk okutacağız, ya da yaşlılar için İstanbul, Konya, Bursa gezisi düzenleyeceğiz." Hayal değil mi? Ne kadar bayrak, o kadar böbürlenme...

Arabaların Üzerlerinde , dükkanların camlarında, binaların duvarlarında başkan adaylarının resimleri ve sloganları.. 
Doğal olarak memleketimin farklılığını arıyorum bu afişlerde. Fazla aramama gerek kalmıyor, sokaklarda Belediye başkan adaylarından çok muhtar adaylarının resmi var. Muhtarların yetkileri bu kadar kısıtlanmışken, ikamet kağıtlarını bile artık Nüfus Müdürlükleri verirken bu istek niye diye düşünmeye gerek kalmıyor, muhtar maaşı 3000 lira diyor kuzenim. Asgari ücretin üç katından fazla,  iyi işmiş...

Biz kuzenimle dükkan camlarındaki afişlere bakarken kuaför dükkanından 35 yaşlarında bir kadın çıkıp kuzenime sarılıyor, nasıl şirin halleri var sormayın. Aaa! vitrinde resmi asılı olan muhtar adayı. Evlenmeden önce bizim mahallede oturuyordu ama bir kez selamlaşmış değiliz. Tatlı tatlı  konuşuyor, acaba muhtar olduğunda aynı sevimli halleri devam eder mi?

Aynı mahalleden muhtar adayı olan arkadaşımdan bahsediyoruz: "Rakibim bile değil" diyor. Magazin programlarını çok izlemiş anlaşılan. 
Kuzenimin dediğine bakılırsa Belediye başkan adayları için de durum aynıymış. Her aday 2000 oy farkla başkan olacağını söylüyormuş. 
Yahu bu seçimi kim kaybedecek?

1 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

:)
Kendini unutturmama çabası, bana göre, o bayraklar ve afişler..
Muhtarlar 3000 mi alıyor. Bir yanlışlık var. muhtar tanıdığım var, maaşları 2013 de 400kusur idi, 2014 yılı itibari ile bine yakın birşey oldu. yada o civarda. Ama 3bin değil kesinlikle. olsa idi kesin bilirdim. :)
Ama şuanki parada iyi bir miktar. Dediğiniz gibi yetkiler azaldı ama hala itibarları var. :)