30 Ağustos 2013 Cuma

MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ


Yarım kilo Mürdüm eriği
Yarım kilo şeker
1'5 bardak su
Limon ( bir kaç damla)



Mürdüm eriklerini yıkayıp çekirdeklerini çıkartalım. 
Tencereye içi yukarıya gelecek şekilde dizelim. Yarım kilo şekeri içlerine koyarak bir gece bekletelim. 
Mürdüm eriği su çıkartmadığı için 1.5 bardak suyu ilave edip kaynatalım. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra erikleri delikli kepçe ile çıkartıp bir tabağa alalım. 

Tenceredeki şekerli su ağda kıvamına gelmeye yakın erikleri tekrar tencereye alalım. 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.

Soğumasını beklemeden reçelimizi temiz ve kuru bir kavanoza  koyalım. Güneş almayan, serin bir yerde muhafaza edelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: