16 Kasım 2011 Çarşamba

OKURUN İLGİSİ NASIL ÇEKİLİR?


Sabahları gazeteoku.com'u okumadan güne başlamamaya çalışırım. Bu sitede her gazetenin yazarları, haberleri mevcut. Bir de o gün içinde en çok okunan köşe yazarları sıraya konmuş. Ben okumaya başlayalı bir yıl oluyor, İlk üçte her zaman Yılmaz Özdil var. Sonra sırasıyla Ahmet Hakan, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Salih Tuna, Ahmet Kekeç zaman zaman birbirlerinin sırasını alarak devam ederler. Ama bu kadar zamandır Ayşe Arman'a değil ilk üçte ilk 15'de bile görememişken iki gün önce birden ilk sıraya yerleşti.
Herhalde benim gibi başlığı okumadan doğrudan yazarların üzerine tıklayanlar hariç başlığı okuyan herkes Ayşe Arman'ın yazısına tıklamış. Çünkü yazının başlığı Şöyle "12 dakikada orgazm" 

Bu kadar mı belden aşağıya konulara ilgiliyiz anlayabilmiş değilim. Ama Ayşe Arman'ı tebrik etmek gerekir Türk insanını iyi tahlil etmiş. Çünkü yazdığı konu ile başlık arasında doğrudan bir bağlantı da yoktu. İstinye Parkta camdan bir odanın içinde okurları ile 15 dakikalık görüşmeler yaptığından bahsediyordu yazıda.
Buna benzer bir durum geçtiğimiz yaz  Ayşe Özyılmazer'de olmuştu. Gazeteoku.com'da ismi bile yokken ne zaman ki reklamcı Ali Taran'la olaylı bir şekilde evlendi, yazdığı her yazı takip edilir oldu. Hatta 60 yazarlık listede ilk sıralara kadar çıktı. Ayşe Özyılmazer'in özel hayatını merak edenler yazdıklarına balıklama atladı.
Ülkenin ekonomisi, deprem, terör, politik gelişmeler merakımızın yanında ikinci plandaymış. Buradan yola çıkarak yazılarının okunmasını isteyenlerin vurucu bir başlıkla bu işi halledeceğini düşünüyorum.

2 yorum:

Bengi Özkan dedi ki...

Selma Hn sex her zaman satıyor, zaten onun için Arman yazı başlığını bu şekilde atmıştır, yoksa imza günün hiç bir esprisi yoktur....

sevgiler,,

Bengi

selma dedi ki...

ne kadar haklısınız. Üzülsek olmuyor, boş versek nereye kadar?
Sevgiler size de.