25 Ağustos 2011 Perşembe

YENİ EV YENİ BİR BAŞLANGIÇ


Off of.. 
Taşınmak hakkında bir sürü kolaylık yazıp bu kadar yorulmak da neyin nesi?
Yeni taşınılan ev eski evden daha büyük olduğu halde ne hikmetse hep bir fazlalık oluyor.
"Yahu bu kışlıklar nerede duruyordu, peki ayakkabılar neden kocaman dolaba sığmadı şimdi?" gibi serzenişlerle 4 gün geçirdim. Bu arada evin telefon ve internet nakilleri hemen yapılamadı. Kablo TV başlı başına bir sorun oldu. Bir kaç yıl önce telefonla müracaat edip abone olduğumuz kablolu yayını telefonla iptal ettirmemiz mümkün olmadı. Bizzat gidip bilgilendirmemiz gerekti. TTNET',in verdiği adresi bulamadık. Bir kaç esnafa sorduk bilen olmadı. Uzun aramalar sonunda yeri bulduk iptal işlemini gerçekleştirdik. Tam arabamıza dönerken "Beyefendi" arabamızın yanındaki telefon, internet, su, doğalgaz tahsilatı yapan bayiye yöneldi. İlk adresi oraya sormuştuk görevli bilememişti. Nereye gittiğini sordum; " Muhtemelen başkaları da bu adresi öğrenmek ister adama yeri söyleyeyim de biri sorarsa bilmiş olsun." 
- ? 
Bu devirde size yardımcı olamayan birini düşünüp de, bize olmadı ama başkalarına yardımcı olsun niyetiyle kim ne yapar acaba?
Beyefendiye karşı hayretim ve hayranlığım bir kez daha arttı. 

Yeni evimizde yazılarımı yazabileceğim kocaman bir balkon var. Uzaklardan tren sesleri geliyor, gökyüzünde onlarca yıldız. Taşındığımızın dördüncü gününde balkonumuzda oturmuş yazı yazıyorum. 
Mutluyum.

6 yorum:

milky dedi ki...

Kolay gelsin.
hep aksilikler oluyor maalesef.
sığmayan her şey muhakkak yerini bulacaktır.

biran önce yerleşip evinin tadını çıkarman dileğiyle :)

selma dedi ki...

Teşekkür ederim (:

lalin.askin dedi ki...

Merhaba yengecim,

Ben de niçin uzun süredir yazılarından mahrum bıraktın bizi diye merak ediyordum.Yeni evinizin size sağlık ve huzur getirmesini dilerim. Zira bu ikisinden biri olmadığında geri kalan hiçbir şeyin bir kıymeti olmuyor.İlk fırsatta güzel balkonunda keyif kahvelerimizi yudumlayabilmemiz dileğiyle...

Sevgiyle kalın...

Adsız dedi ki...

canım güle güle otur her dileğin istediğin yönde gerçekleşsin.t.k

Belgin Eryavuz dedi ki...

Yeni evinizde güle güle oturun ve söz ettiğiniz güzel balkonunuzda keyifle yazın yazılarınızı. Bloğunuzu ve yazılarınızı sevdim umarım paylaşımlarımız bolca olur.
Sevgiyle kalın.
BELGİN ERYAVUZ

selma dedi ki...

Teşekkür ederim..(: