21 Temmuz 2011 Perşembe

MARİLYN


"Rüzgar estiğinde İngiliz kadını şapkasını tutarmış, Türk kadını eteğini." dedi arkadaşım. Türk kadını eteğini değil de şapkasını tutsaydı adı başka türlü anılırdı herhalde.
Nasıl derler bilirsiniz; "Deli kadın şaşar, başını örter eteğini açar."
Bunları niye yazdım?
1962 yılında hayatını kaybeden ünlü Hollywood yıldızı Marilyn Monroe'nin 8 metre uzunluğundaki heykeli Chicago'ya dikildi.
Marilyn Monroe denince aklınıza ne geliyorsa heykel aynen onu yansıtıyor. 1955 yılında oynadığı  "Yaz Bekarı" filminin unutulmaz sahnesi olan beyaz elbisesinin havalandırma mazgallarıyla uçuşması tasvir edildi. 15 ton ağırlığındaki heykelin adı "Sonsuza dek Marilyn" 
Amerikan başkanı  Kenndy ile olan aşkı, altı ayak parmağı, yüksek dozda aldığı uyku hapından dolayı intihar mı etti, yoksa öldürüldü mü tartışmalarının hala yapıldığı, dünyanın tartışmasız en güzel sarışını kabul edilen Marilyn Monroe ölümünün üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen ilgi çekmeye devam ediyor.

Yıllar önce yaptığımız Amerika seyahatimizde New York borsasını simgeleyen boğa heykelinin önünde resim çektirme geleneğine bizim kafile de uymuştu. Diğer turistlerin hayretli bakışlarına aldırmadan bizim guruptaki bir kaç kişi boğanın üzerine çıkıp resim çektirmeye çalıştı. Çocuğunu boğanın üzerine oturtup resim çektiren babaların yüzünde Amerika'yı fethetmiş fatih edası vardı. Hatta bazıları işi abartıp bronz boğa heykelinin testislerine ellediler. 
2012 yılı baharına kadar sergilenecek olan Marilyn Monroe heykelinin üzerine tırmanıp resim çektirecek  ilk kişiyi merakla bekliyorum. 
İster misiniz bu kişi bir Türk olsun. 



1 yorum:

Adsız dedi ki...

t.k