26 Temmuz 2011 Salı

KADININ HİÇ BİTMEYEN AŞKI AYAKKABI


Beyefendi ile ona ayakkabı almaya çıkıyoruz. Bir yıl önce aldığımız kahverengi süet ayakkabısını o kadar sevdi ki aynısının yenisi olsun istiyor. 
Neyse aldığımız markanın bulunduğu mağazada bulamıyoruz, başka ayakkabılar da işine gelmiyor. Ben heyecanla bir sürü model ve renk gösterdikçe o hiç itibar etmiyor.
Mağazada gezerken; 
- Hadi sana bir ayakkabı alalım, diyor.
Normal şartlarda her gördüğüm şeyi almamak gibi bir huyum vardır. Çok beğendiğim bir şey olsa da düşünür, erteler, ağırdan alırım. Ama iş ayakkabıya gelince hep "ihtiyaç" halindeyim.
Hem şık hem de rahat bir ayakkabı alıyorum. Utanmasam hemen oracıkta giyip döneceğim eve. 

Kadınlar ve ayakkabılar arasında ilginç, çekici, dayanılmaz bir bağ vardır. 
Kadın için aldığın değil alamadığın ayakkabıdır  arzulanan. Kimseyle paylaşmazsın, sadece sana aittir. Senin şekline girer. Bazen inatçıdır, bunaltır sıkar seni, canın yanar ama asla vazgeçmezsin.
İncecik topukların üzerinde saatlerce dans eder "bana mısın" demezsin. Kaldırım taşlarında seke seke yürümeye razı olur da ayağından çıkartmazsın. 
En güze romantik resimlerin başrolünde bir çift siyah ayakkabıdır  arz-ı endam eden
Erkeklerin hemen hepsinin  ince topuklu bir çift ayakkabının üzerinde yükselen kadın hayali vardır. 

-Hiç ayakkabım kalmadı der kadın.
Adam hayretle dolapta onlarca ayakkabının ne olduğunu sorar.
- "Bunlar, abiyeler, bunlar yazlık ama her güne giyilecek cinsten, bunu modası geçti, bu sadece pantolonla giyilebilir" diyerek onlarca mazeret sıralayabilir.
Ayakkabı atılmaz, kimseye verilmez, çok sevilen bir ayakkabı her güne giyilip "Ziyan" edilmez. Ertesi yıl modası geçer. Ama olsun nasıl olsa on yıl içinde aynı moda tekrar gelir.
Çocuklukta yastığın altında saklanan kırmızı rugan ayakkabılar hangi kızın hatıralarını süslemiyorsa eksiklik sebebidir.

Kavgada en iyi saldırı silahıdır.  Ya kafada patlar, ya kapıda.
Beyler sözüm size; Sevdiğiniz kadının ayak numarasını biliniz. Bakarsınız aldığınız bir çift ayakkabı sizi zor bir durumdan kurtarabilir. Ya da aldığınız ayakkabı bir kızgınlık anında zor durumun kendisi olabilir.

FOTO- Bits&Pieces

2 yorum:

Adsız dedi ki...

İYİ GÜNLERDE GİYYY t.k

selma dedi ki...

teşekkür ederim.(: