23 Temmuz 2011 Cumartesi

HAFTA SONUNU EVDE GEÇİRENLERE


Tatile çıkmadınız, televizyon izlemekten sıkıldınız, alışveriş merkezlerine gitmek işinize gelmiyorsa hafta sonu için bir kaç öneride bulunmak istiyorum.
DVD
Geçtiğimiz Şubat ayında Borusan Filarmoni Orkestrasının konuk şefliğini yapan Cem Yılmaz izleyenlere unutulmaz saatle yaşatmış,  izlemeyenlerin merakını cezbetmişti. Hatta klasik müzik sevmeyenler bile Cem Yılmaz'ı izlemek için konsere akın etmişti. Konserin amacı yetenekli müzisyenlerin yurt dışında eğitim almalarını sağlamaktı.  Bu konsere çok arzu etmeme rağmen gidememiştim. "BİFO& CMYLMZ" DVD'si çıkınca hemen aldım.
İşin içine Cem Yılmaz girince alışılagelmiş klasik müzik ciddiyeti bir kenara atılıyor tabi. Borusan Filarmoni Orkestrası şefi Gürer Aykal'ın 20 dakikalık Konserinin ardından bageti eline alan komedyen Gürer Aykal da dahil olmak üzere hem orkestrayı hem de seyircileri kahkahaya boğuyor. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonunda Cemal Reşit Rey esprileri, sahneye çağırdığı seyircilerle yaptığı diyaloglar izlenmeye değer.
KİTAP
Üç kitap önerisi yapacağım. Uzun uzun okumak istiyorsanız ve tarihe meraklıysanız  önerim;  
Can Dündar - LÜSYEN
Osmanlının son yıllarında Londra sefiri olan Abdülhak Hamit  ve üçüncü eşi Belçikalı Lüsyen'in hayatını anlatan biyografik roman hem Osmanlının dağılma sürecini, hem de yeni Cumhuriyetin kurulma sürecinde yaşananları anlatıyor. Kendisinden kırk küsur yaş küçük Lüsyen'e olan düşkünlüğü Abdülhak Hamit'in onu kaybetmektense kendi eliyle İtalyan bir Kontla evlendirmesi, ayrı düştükleri yıllarda birbirlerine yazdıkları duygu dolu mektuplar ve Lüsyen'in nihayet bu ayrılığa son verip geri gelmesi 1925'li yıllarda imkansız gibi gelse de yaşanıyor.

İkinci önerim  "Öyle tarihle falan ilgilenmeyeyim, çabuk okunan bir kitap olsun." diyorsanız;
Gülse Birsel - YAZLIK
Gazetedeki yazılarını kitap haline getiren Gülse Birsel, yine kendine has üslubuyla kendi yaşadıklarından da yola çıkarak komik, eğlenceli bir kitap yapmış. Remzi Kitabevi verilerine göre şu sıra en çok okunan kitaplar arasında gösteriliyor.

Bu iki öneri işinize gelmediyse başka bir önerim var.
Sinan Yağmur - AŞKIN GÖZYAŞLARI
Ahmet Ümit'in Bab-I Esrar, Elif Şafak'ın Aşk romanlarıyla hatırladığımız Mevlana- Sems-i Tebrizi aşkı Şems'in ağzından anlatılmış. Kitabı Mayıs ayında aldığımda 198. baskısındaydı. Fenerbahçe kulübünün şike soruşturması kapsamında tutuklanan başkan Aziz Yıldırım'ın avukatından "Aşkın Gözyaşları" kitabını istemesiyle tekrar dikkatleri üzerine çekti.
Altını çizeceğiniz, bir kez daha okuyacağınız sözlerin sahibi şems şöyle diyor Mevlana'ya;
"Gençliğinde aradığımı yaşlılığımda buldum, neylersin.
Ya ben erken geldim ya sen geç kaldın vuslata, neylersin.. Kader"

Video: youtube







1 yorum:

Adsız dedi ki...

t.k