Malzemeler;
Bir paket dikdörtgen çikolatalı kek veya çikolatalı pastaban.
İki paket kare çikolata
Ceviz büyüklüğünde tereyağı.
Süslemek için; Hindistan cevizi, kakao, pasta süsü.
Çikolataları benmari usulü eritin. (Kaynayan suyun üzerine bir kap koyarak çikolataları orada eritin.) İçine tereyağını ilave edin.
Kekleri ufalayıp çikolatalara yedirin. Hamur haline getirdiğiniz çikolatalı kekleri dinlenmesi için bir saat buzdolabında bekletin. Sonra yuvarlak toplar yapıp isteye göre hindistan cevizi, kakao veya süslere bulayın. Yarım saat daha buzdolabında bekletip afiyetle yiyin.
3 yorum:
Blog yazmaya başladığınız ilk günden beri o kadar güzel duran yemek tarifi paylaşımları yapıyorsunuz ki Selma teyze, seneye eve çıktığımda sizin siteniz bana çok faydalı olacaktır, eminim. Ne de olsa gurbetteki bir öğrencinin en çok sıkıntı çektiği konudur yemek konusu :)
Eymenciğim tarif benden ama yapan eller Irmak'ın söyle de sana yapsın bir gün. :)
Yapar mı bilmiyorum ama istemekte fayda var gibi gözüküyor, inanıyorum ki göründüğü gibi lezzetlidir de :)
Yorum Gönder