Dünyaya Çin'den yayıldığı düşünülen Şeftali ölümsüzlük sembolü olarak anılır.
Ağız kokusuna iyi gelir.
Böbrek taşlarını eritir.
İdrar söktürücüdür, sindirimi kolaylaştırır.
Kanı temizler, Gut hastalığına iyi geldiği söylenir.
Bu kadar yararından sonra bir de reçeli ve marmelatı yapılır ki pastalarda, tatlılarda da tüketilir.
İlk kez şeftali reçeli yapacağım. İtiraf etmeliyim ki umduğumdan daha güzel oldu.
1 Kilo şeftali
1 Kilo toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 muhallebi kaşığı kadar tereyağı
Şeftalileri soyup çekirdeklerini ayırın. Küçük küçük doğrayın.
Bir tencerenin dibine biraz şeker koyun. Üzerine bir sıra şeftali yayın. Tekrar şeker ve tekrar şeftali olmak üzere şekeri de şeftali parçalarını da bitirin.
Bir gece bekletin. Ertesi gün tenceredeki şeftaliler suyunu salmış olacak. Ocağın üzerine alın, kaynamaya yakın delikli kepçe yardımı ile içinden şeftalileri çıkartıp bir kaba alın. Kaynamaya başlayan şerbetin içine tereyağı koyun. Tereyağı şerbetin köpük yapmasını önleyecektir.
Şerbet kıvama gelirken 1 çorba kaşığı limonu ilave edin. Ayırdığınız şeftalileri şerbete ilave ederek iki taşım kaynatın, ocağın altını kapatın.
Ilık olarak cam kavanoza koyun. Karanlık, serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.
4 yorum:
MUTLAKA HARİKA OLMUŞTUR AFİYET OLSUNN t.k
Teşekkür ederim..(:
Yengecim merhaba...Tarifi eve gider gitmez uygulayacağım...Ellerine ve klavyene sağlık...Öpüldün...
Geri gelmene sevindim şölenciğim, yorumlarını özlemiştim. (:
Yorum Gönder