8 Ağustos 2016 Pazartesi

KADIN KADININ KURDUDUR, YER BİTİRİR


Sabahın erken saatinde çocuklarını okula bırakmış  dört genç kadın simit almaya girdiğim Komşu Fırın'da oturuyorlardı. Masalarının üzerinde düğmeye basılarak çalışan arabalarının anahtarları, üzerilerinde şık ama öğlesine giyilmiş havası veren kıyafetleri, sözde alelade toplanmış sarıya boyalı saçları ile tam önümdeki masada sohbet ediyorlardı.   Ben sabah kalabalığında simit sıramı beklerken bir tanesi kalkıp peçete almak için tezgaha doğru ilerledi. Diğer üç çift göz anında inceledi ayaktaki arkadaşlarını.
- Kilo mu almış ne? Bahse girerim söylediği gibi 55 kilo değil.
- Zara'da görmüştüm bu tulumu, keşke önce ben alsaydım.
- İç çamaşırının belli olduğunu söylesem mi acaba.
...
Belki tam olarak bunlar değilse de benzer düşünceler içinde baktılar arkadaşlarına. Nereden mi tahmin ediyorum? Bu yazıyı okuyan hemcinslerimin çoğu gibi hayatımızı erkeklere göre değil kadınlara göre yönlendirdiğimizi biliyorum da ondan. 
Gündüz süslenip, püslenerek arkadaşlarıyla bir yerlere giden hangi kadın akşama aynı makyaj ve kıyafetle eşini karşılıyorsa ona kocaman bir alkış olsun buradan.
Akşama eşin nasibine düşen çoğunlukla rahat bir eşofman, belki fönlü saçlar o kadar...

Biz kadınların derdi hep kadınlarla. Üzerimizde amir olarak bir kadını istemeyiz, başarılı kadına tahammül edemeyiz, üstelik bir de Allah vergisi bir güzelliği varsa  çarşı pazar dolaşırız ona bir kulp bulmak için. 
Aldatılan kadın hak etmiştir, mutlu kadının mutlaka bir sıkıntısı vardır da sakladığı düşünülür, sarışınsa doğal sarışın değildir, düzgün hatları varsa estetiklidir mutlaka, cildine bir şey yapmıştır; söylemiyordur. Hep öküz altında buzağı aranır kısacası. 
Yıllar önce çalıştığım iş yerinde şef olduğumda erkek mesai arkadaşlarım canı gönülden tebrik ettiklerinde, bazı hemcinslerim bırakın tebrik etmeyi verdiğim işi zamanında yapmayıp beni zor duruma düşürmek istemişlerdi. Sonraki yıllarda okuduğum bir makalede, bir iş yerinde yapılan ankette kadınlar amirlerinin kadın değil erkek olmasını istediklerini söylerken, erkekler cinsiyetin önemli olmadığını söylemiş.  
Birkaç gün önce market otoparkında arabamın arkasına arabasını çeken ve epey bir bekledikten sonra keyifli keyifli gelen kadın bir özür bile dilemeden çekip gittiğinde, aynı markette sıra için tartışanların sadece kadınlar olduğunu gördüğümde, zaten üç kişiyken küçücük asansörde köpeğini kabul etmedim diye beni görünce kafasını çeviren kadını her gördüğümde, ne çok derdimiz varmış kadınlarla diyorum. 
Ne giymiş, ne yapmış, nereye gitmiş, ne almış...
Off!
"Kadın Kadının Kurduymuş" kim demişse doğru demiş.