14 Şubat 2016 Pazar

14 ŞUBAT BAHANELERİ


Bugün 14 şubat Sevgililer günü. Şimdi bu gibi günler emperyalist ülkelerin az gelişmiş ülkeleri sömürme şeklidir diye düşünenler olabilir. Ben buna katılmıyorum. Öyleyse emperyalist ülkelerin son moda arabalarını, telefonlarını, televizyonlarını, bilumum yeniliklerini de almayalım. Hatta bazı yenilikleri onlardan önce alıyoruz. O yüzden çifte standart yapmaya gerek yok. Özel günler adı üzerinde hatırlanmak, sevildiğini hissetmek, mutlu olmak ve mutlu etmek üzerineyse kime ne zararı var. Sevgilinize bir çiçek, bir çikolata, uzaktaysanız güzel bir mesaj atmak, arayıp onu sevdiğini söylemek kaça mal olur? Hem mutlu etmek geçicidir, o mutluluk size de geçer.
Sonra sevgililer günü sizce sadece karşı cinsle olan sevgiyi mi ifade ediyor. Anne ve babanızı arayıp şöyle deyin mesela;
- "Beni dünyaya getirdiğin, beni sevdiğin için teşekkür ederim sen  benim sevgilimsin seni çok seviyorum."
Alın size sevgiliyi mutlu etmek için bir bahane. Yani özel günlere karşı olmak için bir neden yok. Rahat olun...

Facebook'ta garip ve bana göre son derece gereksiz bir uygulama var. Arkadaş olduğunuz kişinin sizin tanımadığınız kişilerle yazışmalarını da görmek zorunda kalmanız. 
Efendim Arkadaşınızın arkadaşı kendi arkadaşlarıyla kahvaltı paylaşmış, arkadaşınız da beğenmiş, hoop benim sayfamda görünüyor. Görüntü kirliliği, gereksiz bir sürü resim vs...
Fakat sabah Facebook'ta bir resim çıktı karşıma. Birbirlerine sarılmış 40 yaşlarında bir çift gülerek objektife bakıyorlar. Sanırım evlerinin bahçesinde çektirmişler bu resmi. Sapanca'dan bir tanıdığımın tanıdığı..
Sapancalı biri olarak bilirim ki çok azı hariç erkeklerimiz öyle eşlerine sarılıp resim paylaşmayı sevmez, adamın da karısının ısrarı ile bu pozu verdiği tek kaşını kaldırmasından belli. Buraya kadar iyi... Bundan sonrası bloğuma konu olduğu için yazıyorum zaten.
Resmin altında şöyle yazıyor; "E... Kebap salonu sevgililer günü için en mutlu 4 çifti ücretsiz restoranlarında ağırlayacak. Resmimizi beğenirseniz bu mutlu çift biz olabiliriz."
Yani tek kaşı sinirden havaya kalkmış bir adam ve ona nereden sarılacağını bilemeyen mahcup bir kadın resmini beğenmemiz isteniyor. Maksat bedava yemek yemek. Bakıyorum beğenen henüz 23 kişi. Kadının arkadaşı 117, işin içinden çıkamadım. Elim Like butonuna gitti, tanımadığım bu çifti beğendim. Bu sayede hayatlarında küçücük mutlu bir değişiklik olacaksa katkım olsun istedim. 
14 Şubat hayatınıza ufacık da olsa bir değişiklik getirecekse sevdiklerinize onları sevdiğinizi söyleyin çünkü sevgi güzel bir şey. Ne güzel söylemiş Cemal Süreya:
"Açık çay içerdi hep, demli olunca bardağın diğer tarafından beni göremezmiş, öyle derdi..."