6 Haziran 2012 Çarşamba

GOSSİP GİRL TARZI KADINLAR


Arkadaşım genç yaşta emekli oldu, ensesine çöktüm; "İlk maaşınla beni kahvaltıya götüreceksin." Mecburen tamam dedi.  (Hakkını yemeyeyim memnuniyetle götürmek istedi.) 
İki haftadır ikimizde fırsat bulamamıştık. Bu sabah erkenden aradı "Hadi gidelim!" diye. Semtimizde bahçeye açılan teraslı  bir mekana gittik. Hafta arası ve erken saat olduğu için henüz kimse yok. Biz de bir süredir görüşemediğimizden sürekli anlatıyoruz. 
Kahvaltının ortalarına doğru arka masalardan birine sırayla dört tane genç kadın geldi. Birbirlerini sözde tanıyorlar ama çok samimi gibi de görünmüyorlar. Kadınlar en fazla 30 yaşlarında olmalılar. Hani amerikan filmlerinde aynı üniversitede okuyup aslında birbirlerini çekemeyen ama mecburen arkadaş olan tipler vardır. Sonra zengin bir koca bulurlar ve evlendikten sonra birbirlerine hava atmak için yemeğe çıkarlar. Durum aynen böyle.

Kadınların dördünde de birbirine benzer gözlükler, ellerinde  Kapalıçarşıda "malum" yerden alınmış sahtesi bile bin liradan aşağıya olmayan marka çantalar. Ama o çantaları bir tutuşları var 15 bin liraya alanlar bile o kadar özenmiyorlar. Masaya geçip oturdular, biz iki kişi bir kahvaltı istemişken dördü de ayrı ayrı kahvaltı aldılar. Kahvaltı tabağını bir kişinin bitirmesi olanaksızdı aslında. İki kişi bir kahvaltı alıp havalarını bozmak istemediler. Genç kadınlardan üç tanesi uzun sarı saçlıydı, diğeri kısa sarı saçlı. Allahım biz kumral ve esmer insanların yaşadığı bir coğrafyada bulunuyoruz. Bu kadar sarışın olma hevesi neden? Hele kara kaşlı kara gözlü esmer tenli  kadınlar saçlarını civciv sarısına boyamıyorlar mı sinir oluyorum.

Neyse konudan uzaklaşmayayım. Zaman zaman konuşmalarına şahit oluyorum. Bu kızlar kesin Amerikan romantik komedi filmlerinden veya Gossip Girl dizisinden etkilenmiş olmalılar. Evlerindeki yardımcılarından "Kadın" diye bahsediyorlar. Yardımcıları yemek mekanında kendilerinin zikredildiğini bilse havalara girer. Bunların başka mevzusu mu yok derken düşüyor tabi; Benim durumum çok iyi yanımda gündelik kadın çalışıyor  muhabbeti resmen. 
Birbirlerini tartarak konuşuyorlar, buraya gelmeden önce aynanın karşısına geçip nasıl yemek yerlerse havalı görünebileceklerini denemişler. Arkadaşım da ben de ister istemez kulak misafiri oluyor, birbirimize gülüyoruz. 
Allah akıl fikir versin, üç kızım var aklıma geliyor birden;
Nasıl derler;" Eleştirdikleriniz başınıza gelmeden ölmezmişsiniz."


1 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Evet, o mevzu var değil mi.. Allah uzak etsin, ne diyelim. (: