31 Mayıs 2012 Perşembe

BOĞAZDA TEKNE TURU


Hava yağmurlu olacak dediler aldırmadık, iyi ki aldırmamışız.
Önce Sirkeci'ye oradan da boğazı gezdiren tekne turlarından birine katıldık. 

İki çeşit tur var. Biri uzun tur,  Rumeli kavağına kadar gidip oradan karşıya geçerek Kandilli'de mola veriyor. Tekrar bütün boğazı geçerek Sirkeci'ye geliyor. Bu tur 6 saat sürdüğü için biz tercih etmedik.
Bizim tercih ettiğimiz tur 2 saatlikti ve bir yerde mola vermeden boğazı dolaştırıp geri geldi. Büyük turun fiyatı 25 lira. Küçük turun fiyatı 10 lira. 

Filiz'le benden başka teknede neredeyse hiç Türk yoktu diyebilirim. Yaklaşık 70-80 kişi vardı. Pek çoğunun ellerinde fotoğraf makinesi sessizce resim çekip etrafı seyrettiler. Bu arada  Üsküdar belediyesinin öğrenciler için düzenlediği tur yanımızdan geçerken şarkılarla bize el salladılar.

 Bizim turdaki bazı gençler de onlara karşılık verdi. Başka bir turda sadece Arap turistlerin teknesi göründü. Kadınlar üst katta erkekler alt katta etrafı seyrediyorlardı. 

Bizim teknedekiler Dolmabahçe sarayı, Çırağan sarayı, Galatasaray üniversitesi, Kuleli Askeri lisesi gibi tarihi binaların resmini çekerken biz Savarona'yı görünce heyecanlandık. Hemen onun resmini çektik. Savarona'da hummalı bir çalışma vardı. İçeriden eşyalar taşınıyordu. Akıbeti ne olacak diye yorum yaptık.
25 yıldır ilk kez İstanbul'u denizden seyretme fırsatım oldu. Güzel bir deneyimdi.

1 yorum:

boğazda kiralık tekneler dedi ki...

Şehit hatlarını kullanarak boğaz turu yapmak isteyenleri kısa ve öz şekilde bilgilendirmek için yeterli bir makale olmuş. Bir de boğazda gruplara ve kişilere özel turlar düzenleyen firmalar bulunuyor. Bogazturu.com bunlardan bir tanesi. Her türlü yemekli ve yemeksiz organizasyon için kendileri ile görüşebilirsiniz.