21 Ekim 2010 Perşembe

HAYAT BİR SINAVSA KAĞIDIMI VERİP ÇIKMAK İSTİYORUM


Sosyal paylaşım sitelerinde özlü sözler yazmak moda oldu.
Özlü sözler dediğime bakmayın. Edebiyat derslerinde kullandığımız özlü sözlere benzemiyor bunlar. İnsanlar söylemek istedikleri sözlere bir kalıp bulup; "Bir yerden duydum" diyerek yazıyor.
"Aşk abdest gibidir şüpheye düşersen bozulur" diyor iyi bir evliliği olan arkadaşım.
Yeni boşanmış biri şöyle demiş; "Erkekler en çok sevgilisini, en az karısını, en uzun da annesini severmiş." Eski eşe bir gönderme mi var acaba?
Kime kızmışsa şöyle yazmış biri; "Pinokyo'yu Yapan Gepetto usta kadar marifetli değilim o yüzden her Odunu Adam edemiyorum." Kavgada söylenmez....

Biri içkiye ithafen şöyle demiş; "Kendisi ile uzun yıllar süren seviyeli bir ilişkim var. Ben ona para harcıyorum, o da benim başımı döndürüyor." 
Dergiden arkadaşım çok ilginç sözler yazmaya başladı son günlerde. Durdurmak mümkün değil. Baksanıza şuna; "Her başarılı erkeğin ardında bir kadın, her 'başağrılı' bir kadının arkasında kesinlikle bir erkek vardır." 
Şair Cemal Safi yazmış, yüzlerce kişi de paylaşmış."Allah diyen hayvanlara rastlıyoruz. Şaşırmayın! Ben 'Seni seviyorum' diyenine bile rastladım."
"Bir erkeğin yumruğundan daha serttir bir kadının sözü. Biri dişlerini söker, diğeri düşlerini." demiş şair William Butler

"İnsanlara kendilerini nankörlüğe mecbur edecek kadar büyük hizmette bulunmayınız."  Balzac
Ben bir şeyler yazacak olsam ne yazardım diye düşündüm. Sanırım sevdiğim bir şairden kopya çekerdim.
Özellikle İsmet Özel'in bu iki satırı upuzun bir yoruma bedel değil mi?
"Bir hayatı, ısmarlanmış bir hayatı bırakıyorum. Görenler üstünde iyi duruyor derlerdi."


2 yorum:

Adsız dedi ki...

arkadşm hazan mevsiminin hüznü ne zamn geçeck artk neşeli birşeyler yazmanı bekliyorm hayatn kendisi yeterince ciddi karamsar ve de mutsuz sevgiler dörtgöz teletabi

Adsız dedi ki...

seneler önce duvar yazıları adında kitap okumuştuk onu anımsadım TÜLAY